Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

Miel1Si la mel es cristal·litza i necessitar tornar al seu estat líquid, la podem escalfar al bany maria.

 

La mel en ser centrifugada surt amb impureses com trossos de bresca, abelles mortes, partícules de pròpolis, cera, etc. Per filtrar la mel, utilitzem una malla de 2x3 mm. d'obertura. Les cubetes que anem retirant l'extractor les passem per aquesta malla, on quedaran els residus més grans.

 

Després la deixem en els tancs sedimentadores pel termini mínim de 72 hores, les impureses queden dalt i en treure la mel per la vàlvula de la part inferior, ens sortirà totalment neta.

 

De vegades pel tipus de mel que es produeix es cristal·litza en un termini molt curt, quatre o cinc dies, per això hem de assegurem de no deixar molt temps la mel als tancs, si es cristal·litza després serà molt costós el trasegarla.

 

Si no disposem de tancs sedimentadores, la filtrem i la deixem a les cubetes. A les 48 hores amb un cullerot hi farem traient la capa d'escuma i impureses que es formen a la part superior de la cubeta. Hem de fer això amb cura perquè ens quedi la mel el més neta possible.

 

Si la mel es cristal·litza i necessitar tornar al seu estat líquid, la podem escalfar al bany maria, amb un foc molt baix, sense que l'aigua arribi a bullir, i la mel no ens passi de 60°C.

 

 SI LA MEL S'ESCALFA A MES DE 60°C CANVIA EL SEU COLOR  SABOR I PERD MOLTES DE LES SEVES PROPIETATS


Font: SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar