Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

abejagigante Foto europapressUn equip d'investigadors han alertat de l'arribada a Catalunya de la Megachile sculpturalis, coneguda com abella gegant resina, procedent del Japó i la Xina, segons ha informat aquest divendres la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

El treball, que s'ha publicat al Butlletí de la Institució Catalana d'Història Natural, ha localitzat la presència d'aquest insecte en dues cases de Sant Celoni i la Garriga (Vallès Oriental), així com a Olot (Garrotxa), sent els primers exemplars d'aquesta espècie exòtica que arriba a Europa.

 

L'exemplar és un insecte solitari, no forma colònies, amb una mida de 2,5 centímetres i fa el niu en forats que troba en troncs, talussos i maons amb resina, argila i petits trossos de fusta. De fet, els experts han estimat que l'abella gegant resina va arribar a Europa l'any passat mitjançant el comerç de fusta

 

Aquestes insectes poden atacar quan se senten amenaçats, tot i que són cauteloses perquè d'una abella depèn la reproducció i la protecció del niu.

 

Els experts han previst que continuï la seva expansió per tot Catalunya i bona part de la península ibèrica, per això, han recomanat per evitar-ho tenir plantes exòtiques ornamentals en jardins i parcs, com ho ha fet l'acàcia al Japó.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA

A causa de la normativa vigent, els textos acotats han de ser en el llenguatge original annexant la font.


Font: elnacional.cat
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar