Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

vespa velutina Ara que s'han trobat vespes velutinas a Catalunya, cal saber distingir per ajudar l'esforç dels apicultors per acabar amb aquesta plaga nociva no només per a l'apicultura, sinó també per a l'ésser humà.

 

 

  • La Vespa velutina

Això no és un nou model de la famosa moto italiana.  La vespa velutina, comunament coneguda com "vespa assassina" és un tipus de vespa nativa d'Àsia, i la diferència de les vespes comuns a la zona, aquesta vespa és carnívor i depredador del productor europeu de mel d'abella (A. mellifera ).  La seva ambició va més enllà, ja que una vegada a l'interior dels ruscs consumeix les abelles joves i en molts casos tota la colònia. Per ser una espècie no autótona, les abelles locals no saben defensar dels seus atacs.

 

Cada eixam de vespa velutina forma de 6 a 10 nous eixams. Per tant, és fonamental la seva ubicació per destruir la colònia.  Els nius solen aparèixer en els arbres i al voltant de les àrees amb aigua, en general els llits dels rius.

 

  • Com diferenciar la vespa velutina de la vespa crabro?

La vespa cravro o "vespa gegant", és el que comunament es coneix a la zona i és inofensiu malgrat la seva grandària.  La diferència de la " vespa assassina "té l'abdomen negre i groc, la velutina té negre o marró amb una ratlla groga.

 

Una altra diferència és que el color de les potes , en el cas de velutina té un color groc en els extrems.

 

La vespa velutina pot assolir una mida de 40 mm, tres vegades la grandària d'una abella europea.

diferenciasavispavelycar


Font : Valminor
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar