Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

metodobentley Foto sagaAquest mètode es basa en l'aprofitament de les abelles pecoreadoras de la colònia superior que, en tornar dels seus vols, ingressen trobant-se amb el rusc inferior i al no trobar a la reina comencen a construir cel·les reals.

 

 

Una forma de produir cel·les sense necessitat de buscar la reina és el "mètode Bentley".

 

Està tècnica consisteix a introduir en una alça buida almenys 6 quadres de cria de totes les edats, extrets d'una colònia de característiques desitjades. Perquè no li falti aliment proteic ni energètic a banda i banda dels quadres de cria es situen un parell de bresques amb mel, la resta de les bresques de la càmera es completen amb quadres de cera estampada.

 

A dalt d'ella i separada per una entre-tapa cega (que impedeixi el pas de les abelles entre les dues alces), es col·loca un rusc ben poblada amb una piquera independent. Al cap de 12 dies s'extreuen del cos inferior les cel · les reals que s'utilitzaran per renovar les monarques d'altres ruscs i se separa l'alça superior (que continua amb la seva reina original) de l'alça inferior (en la qual es deixa una cel·la real).

 

Aquest mètode es basa en l'aprofitament de les abelles pecoreadoras de la colònia superior que, en tornar dels seus vols, ingressen trobant-se amb el rusc inferior i al no trobar a la reina comencen a construir cel·les reals.

 

Fins a 1960 l'únic mètode que es coneixia per produir gran quantitat de realeras era simular les condicions de enjambrazón. La qualitat de les cel·les obtingudes amb aquest mètode era bona, però el problema era a la ubicació de les mateixes, el que moltes vegades dificultava la recol·lecció, amb l'agreujant del deteriorament de la cel·la com del quadre portador.


 

Font: apicultors
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar