Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

jarabeabellas Foto abcÉs una preparació a base de aigua i mel o sucre.

 

 

És una preparació a base de aigua i mel o sucre. En alimentar amb xarop d'aigua i mel la mateixa ha de ser de bona qualitat o de ruscs sanes per no córrer riscos de propagar alguna malaltia, i s'ha de recordar que en tenir una olor més perfumat incita al pillatge. La col·locació del xarop ha de ser al capvespre i d'acord al alimentador seleccionat, aplec o incentiu, la densitat del xarop variarà.

 

  • Xarop d'apilament o manteniment: Ha de ser més dens, i contenir entre un 70% i 80% de sucre. Es l'aplica en grans dosis. Tot això fa que sigui emmagatzemat sense tenir major efecte estimulant o excitant sobre la postura.

 

  • Xarop d'incentiu: Ha de tenir un percentatge de sucre similar a una afluència de nèctar fresc i constant en el camp. És més líquid (30/40% de sucre), això fa que tingui un efecte estimulant sobre la postura de la reina i acceleri al màxim el creixement.

 

PREPARACIÓ:
Els xarops es poden fer en fred o en calent. Per a aquest últim s'ha de bullir l'aigua abans de col·locar la mel i després l'hi deixa entebeir abans de subministrar.

 

Si és sucre, tant en fred com en calent, s'ha de remenar fins que quedi una solució transparent.

 

S'escalfa l'aigua fins a portar gairebé al punt d'ebullició, després es baixa el foc i s'agrega lentament el sucre prèviament dissolt en una petita quantitat d'aigua , remenant constantment. La temperatura s'ha de mantenir sempre per sota del punt d'ebullició per evitar que el xarop es cremi . Quan el xarop es clarifica, significa que tot el sucre s'ha dissolt i s'ha de apagar el foc.

 

Els xarops es filtren sempre abans de carregar els alimentadors, per evitar que aquests es tapin. Quatre litres de xarop augmenten la reserva aproximadament en 2,5/3 k.

 

Els xarops també poden ser preparats amb glucosa o fructosa, sempre que es respectin els percentatges de sucres.


Font: abejasbierzo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar