Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Nou Sistema contra la vespa velutina

Vespa velutina nest Foto wikimediaCronologia de la prova feta per Apicultors Gironins Associats - AGA d'un sistema coreà.

 

28 SET 2015.- Es rep el següent vídeo d'un seguidor de aga.cat a través de l'aplicació en facebook de la nostra pàgina Apicultors Gironins Associats - AGA, que mostra la manera en què s'està intentant eradicar la vespa mandarina en Corea.

video Foto youtube

02 OCT 2015.- Reunió de socis i presentació del vídeo en AGA: S'acorda que es provarà per AGA sobre un niu actiu i localitzable per determinar si és efectiu el mètode utilitzant un producte presentat a la reunió i que és totalment biodegradable, homologat sanitàriament a Espanya i que no afecta els animals de sang calenta poden ser utilitzat per aquest mètode al niu ja que no afecta cap altra espècie autòctona.

 

22 OCT 2015.- Localitzat un niu a Les Planes D'Hostolets molt actiu i agressiu s'efectua la prova amb èxit inicial contundent.

 

29 OCT 2015.- Es realitza comprovació final, corroborant l'èxit inicial. Es recull el niu per al seu estudi amb les vespes mortes.

 

Cal fer esment, que tot i que en el vídeo es mostren vespes mandarines, confirmem que el mètode és aplicable a la vespa velutina a causa del similar comportament com depredadores d'abelles.

 

Actualització del 5 de novembre de 2015

Resum d'actuacions en la eliminacio del niu de les Planes d'Hostoles

El secretari d'Apicultors Gironins Associats - AGA, Carles López, ens ho explica de la següent manera:

 

"El dia 22, l'equip d'apicultors arrivem al lloc on es troba el niu. Esta força amagat en mig d'uns matolls i romagueres d'espines.  Intento fer fotos i una petita filmació del niu a uns 3 metres, i surten les vespes que hem van picar a un dit."

nido1a

nido2a Foto AGAcat"Capturo una vespa amb el salabret i vaig a un 50 metres on teniem el material de treball. Hem persegueix un altre vespa que hem pica al cap. Altres membres de l'equip tambe capturen vespes i reben picades.
Agafem les vespes amb les pinces, els hi tallem les potes del darrera, les apliquem els polvos insecticies i les deixem anar."

avispacaptura1a Foto AGAcat

 cortepatas1a Foto AGAcat

 puestaveneno1a Foto AGAcat

 Fan varios vols per la zona sense anar cap el niu. Tenim un apicultor vigilan l'entrada del niu. Rep una altre picada. Fem el mateix proces amb varies vespes i sembla que no volen entrar. Passen uns llargs minuts, una vespa impregnada de pols blanc s'acosta al niu i finalment entra. Mes tard arriven les altres vespes que tambe entren dintre del niu. Les vigilants de la porta d'entrada no les rebutxen. Hi ha un fluxe molt intens de vespes entran i sortin en una sola direcció cap a la vall de la muntanya.

 

Continuem capturan vespes i impregnanles amb polvos i veiem que van volejan per la zona pero acaben entran al niu.

 
Pasada una hora, veiem que el fluxe de vespes es nomes d'entrada i no de sortida. Ens podem acostar mes al niu, i netejar la bardisa de devant. Continuen algo agrresives pero veiem algunes una mica inmovils sobre del niu. 

acercamientonido3a Foto AGAcat

 Continuem el proces d'impregnar insecticida a les vespes sense tallar-lis les potes. Entren al niu i a les dues hores veiem com es van morin, com estan amb temblors al cim del niu, i pots tocar el niu amb la ma sense rebre cap picada.

 

El dia 29 anem a verificar el niu. Ni han moltes velutines vives mascle i futures reines pel cim del niu pero inactives. Pots tocarles i no fan res.  Habien continuat neixen  pero l'insecticida continuaba fen efecte.

 
Despenjem el niu i el retirem.
Decidim que la proba habia sigut un exit, pero que hem de contiuar experimentan i fen mes proves."

 

Cal destacar que la pols utilitzat en aquesta prova és un insecticida en pols d'alta eficàcia. Ideal per a l'eliminació d'insectes i àcars en zones amb animals; és molt potent, efectiu, durador, biodegradable, segur i homologat.

 

Indicat especialment per a terres, parets, terra i superfícies poroses.

 

Una de les caracterísitiques més importants és que aquest insecticida es pot aplicar en qualsevol lloc de difícil accés, i més quan un insecte contacta, el producte queda a les potes de l'insecte que el transporta sense saber-ho fins al seu niu, eliminant així grans poblacions.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: aga.cat, youtube.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins

Comentaris   

0 #3 alex 20-10-2017 07:59
Aúpa os escribo desde Nafarroa me gustaría saber qué producto es para probarlo y compartir resultados eskerrik asko ikotik94@hotmai l. com
Citar
0 #2 alex 20-10-2017 07:53
Aúpa os escribo desde Nafarroa este verano te sufrido la Vespa vrlutina y estoy muy interesado en vuestro método me gustaría saber el nombre del producto para aplicarlo y compartir resultados eskerrik asko. Ikotik94@hotmai l. com
Citar
+1 #1 Roger Gasull 11-12-2015 18:57
L'article està més o menys bé, però si us plau feu revisar tota l'ortografia. Hi ha moltes faltes.

Així millorem el català.

Gràcies

Roger Gasull
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar