Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Campanya garrotxina contra els nius de vespa asiàtica

tv3 campanyesVÍDEO TV3 explica la campanya garrotxina contra els nius de vespa asiàtica

 

 

Aquesta espècie forana procedent del sud-est asiàtic no és perillosa per a la salut i per al benestar humà, però és molt perjudicial per a l'apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i caça centenars d’abelles diàriament.


Tant el TN Comarques com el TN Migdia de Tv3 han parlat avui en un breu report de la campanya que es fa a la Garrotxa contra els anomenats "nius primaris" de vespa asiàtica, els petits nials que fa una reina d'espècie que poden arribar a esdevenir grans nius amb més de 3.000 exemplars.

La vespa depredadora asiàtica (Vespa velutina) és una espècie forana procedent del sud-est asiàtic. A Europa, ha trobat un clima ideal per al seu desenvolupament, ha trobat abundància d’aliment i, el més important, no hi té cap enemic natural, i això l’ha convertit en una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament.

Tot i no ser una espècie perillosa per a la salut i el benestar humà, si que ho és per a la biodiversitat i l’apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i caça centenars d’abelles diàriament (en època de cria) per a alimentar les seves larves.

L’efecte és sobretot rellevant per a l'abella de la mel. Aquesta, a més de ser una espècie de gran interès apícola, també és molt important per la seva capacitat de pol·linitzar la ­flora autòctona, ja que fa una funció de vital importància en el manteniment dels nostres ecosistemes.

tv3 campanyes

 


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA.

A causa de la normativa vigent, els textos acotats han de ser en el llenguatge original annexant la font.


Font: El Nacional.cat
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar