Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

picaduraabeja Foto extertronicTermes relacionats amb la salut i la seva cura:

 

Adrenalina
Hormona secretada per la substància medul · lar de la glàndula suprarenal que ha pogut obtenir per síntesi.

Accelera el cor, augmenta la força i l'amplitud dels batecs cardíacs, contreu els vasos sanguinis (però dilata les artèries coronàries i les dels músculs esquelètics), eleva la tensió arterial i la glucèmia, inhibeix les musculatures bronquial i intestinal, augmenta les secrecions i provoca midriasi.

Si no hi ha contraindicació s'administra sota prescripció mèdica en el tractament del xoc anafilàctic.

 

Al·lèrgia
Resposta exagerada de l'organisme quan entra en contacte amb determinades substàncies provinents de l'exterior.

 

Al·lergen
Substància capaç de provocar una reacció al·lèrgica.

 

Anafilaxi
Reacció general de l'organisme davant el contacte amb un al·lergen amb el que anteriorment ja havia reaccionat.

Requereix atenció mèdica immediata ja que, si no es controla, pot portar a situacions irreversibles, incloent la mort.

 

Antihistamínic
Medicament que inhibeix la producció d'histamina en l'organisme i contraresta els seus efectes.

 

Contaminant biològic
Microorganismes, amb inclusió dels genèticament modificats, cultius cel·lulars i endoparàsits humans, susceptibles d'originar qualsevol tipus d'infecció, al·lèrgia o toxicitat. Els prions es consideren agents biològics, encara que no tinguin material genètic.

 

Corticoides
Hormones segregades per l'escorça de les glàndules suprarenals. Són utilitzades com antiinflamatoris.

 

Edema de laringe
Anafilaxi en grau moderat que produeix inflamació a la gola que dificulta la respiració i el empassar.

 

Histamina
La histamina és una amina primària derivada de l'imidazol. És una amina biògena que es troba àmpliament distribuïda en les mucoses del tracte gastrointestinal i respiratori, així com en la pell.

La major font d'histamina en el cos humà són els mastòcits tissulars. Aquesta s'emmagatzema en forma inactiva dins dels grànuls basòfils dels mastòcits tissulars i leucòcits circulants.

En resposta a certs estímuls, com ara un dany epitelial produït per verins o toxines, aquestes cèl·lules alliberen histamina, que immediatament produeix la dilatació dels vasos sanguinis, és a dir, una reacció inflamatòria.

Els efectes de la histamina dins de l'organisme, no només es redueixen amb els veritables antihistamínics, sinó que altres substàncies també poden ser útils, com ara antagonistes fisiològics com ara adrenalina o efedrina.

 

Òrgan diana
Part de l'organisme més sensible a una determinada substància i, per tant, el que es veu més intensament afectat després de l'exposició a la mateixa.

 

Prió
Agent infecciós, constituït exclusivament per proteïnes anòmales no eliminables per hidròlisi enzimàtica, que produeix alteracions neurodegeneratives contagioses en diverses espècies animals.

 

Sensibilització
Procés pel qual una cèl·lula, un individu o una part d'ell adquireix una especial reactivitat enfront de substàncies estranyes denominades antígens.

 

Xoc anafilàctic
Reacció sistèmica d'hipersensibilitat de caràcter greu i de vegades mortal, que és conseqüència de l'exposició a una substància sensibilitzant, tal com un fàrmac, una vacuna, certs aliments, un extracte al·lergogen, un verí o substància química.

Pot desenvolupar-se en un termini de segons des del moment de l'exposició i generalment es caracteritza per dificultat respiratòria i col·lapse vascular.

Requereix atenció mèdica immediata.

 

Xenobiótico
Tota substància estranya o aliena a les que procedeixen de la composició o metabolisme dels organismes vius. Se solapa amb els conceptes de tòxic i de contaminant ambiental, perquè solen ser contaminants i tòxics. Els xenobiòtics són, per tant, contaminants de naturalesa química que solen produir efectes tòxics, o almenys alteracions en el normal funcionament de les cèl·lules vives.

 

Automedicar pot causar danys greus a l'organisme, consulta al metge abans de medicar, ell trobarà el medicament adequat al teu cos.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fontaself.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar