Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

apiario Foto casadelaapiculturaL'elecció de la zona on l'apicultor posarà el apiari és una decisió molt important ja que influirà sobre el desenvolupament, sanitat i producció dels seus ruscs.

 

 

Els factors fonamentals a considerar, d'acord amb el producte principal que vol obtenir de l'abellar, són la quantitat i la qualitat de la flora: una zona ideal per a la producció de mel pot no ser-ho per a la producció de pol·len o material viu.

 

Un lloc d'instal·lació d'un emprenedoria apícola és aquell que no depèn d'una població vegetal única, sinó que posseeix variades ofertes de nèctar i pol·len capaços de proporcionar recursos abundants, que superin les necessitats de la colònia i permetin la producció d'excedents.

 

No existeix un sistema precís per trobar aquestes zones adequades on emplaçar el apiari.

 

Només l'experiència que brinda l'explotació d'una zona és la que permetrà la millor elecció.

 

Per això, el primer pas per definir el lloc dels seus ruscs consisteix a conèixer la flora melífera del lloc i elaborar el calendari de floracions d'acord amb la mateixa, per a això l'emprenedor apícola pot consultar amb productors de la zona (encara que no siguin apicultors), i amb associacions d'apicultors i INTA de la zona.

 

ALGUNS CONSELLS ÚTILS
• Tenir en compte que sempre s'haurà de comptar amb el permís del propietari del camp que s'hagi triat.
• No ha de col·locar les arnes en zones de cultiu on es realitzen freqüentment polvoritzacions amb herbicides o insecticides que són tòxics per a les abelles.
• És convenient que no hi hagi abellars propers, a fi d'evitar la saturació. A més haurà de respectar els radis apícoles obligatoris -6 km entre apiaris -establerts per les legislacions vigents.
• És recomanable que el apiari aquest distant almenys 100 metres de camins, cases, tranqueras i llocs habituals de trànsit de persones o animals, per evitar accidents.
• És important la facilitat d'accés al apiari.
• El apiari haurà de comptar amb font d'aigua o en el pitjor dels casos haurà subministrar artificialment.
• Convé que el terreny sigui alt, perquè les zones baixes i inundables són perilloses per a la colònia i dificulten l'accés.
• El apiari ha de tenir llocs d'ombra.


Nota: Les opinions expressades per l'autor no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: abejasbierzo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar