Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

Dilluns 29 abril, 2013 08:47 per Analia Manriquez

reunionueultimahoradiarioEls Estats membres han votat a favor de la suspensió dels plaguicides neonicotinoides a tot el continent, els mateixos que s'han vinculat a les morts d'abelles. El vot decisiu va ser a favor de la prohibició de l'ús de pesticides neonicotinoides que contenen productes químics que han estat vinculats en els estudis científics a un col · lapse de les poblacions d'abelles. Com a resultat, Europa farà complir ara la primera prohibició a tot el món d'aquests insecticides àmpliament utilitzats que contenen aquesta substància química.

La Comissió Europea ha proposat que la fumigacions que continguin el producte químic haurien de limitar als cultius que no són atractius per a les abelles i altres pol · linitzadors - però, molts agricultors i experts agrícoles argumenten que no hi ha prou, i cal que es desenvolupin mes estudis de camp. La Comissió va dir que vol que la moratòria comenci a molt tard l'1 de juliol d'aquest any.

Risc agut

Un informe publicat per l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) al gener va arribar a la conclusió que els pesticides plantegen un "risc alt agut" de pol · linitzadors, incloent les abelles. No obstant això, ha afegit que en alguns casos era "incapaç de finalitzar les avaluacions, a causa de deficiències en les dades disponibles".

Algunes restriccions ja estan en marxa per neonicotinoides a França, Alemanya, Itàlia i Eslovènia. No obstant això, un moviment previ a una moratòria de dos anys no va atreure el suport suficient, sota el sistema de vot ponderat de la UE, després que el Regne Unit i Alemanya, els dos es van abstenir.

 
Vot Hung

La nova votació pels 27 estats membres de la Unió Europea de suspendre el compost potencialment perjudicials amb el suport de la majoria de les nacions. no va aconseguir la majoria requerida sota les regles de vot a la UE.

Quinze països van votar a favor de la prohibició - però això no és suficient per formar una majoria qualificada d'acord amb normes de la UE. El vot hung lliurar la decisió final de la Comissió Europea (CE), que ara va a imposar una restricció de dos anys en els neonicotinoides.

"Atès que la nostra proposta es basa en una sèrie de riscos per a la salut de les abelles, identificats per l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, la Comissió seguirà endavant amb el seu text en les pròximes setmanes", va dir el comissari de Sanitat, Tonio Borg després de la votació.

"Em comprometo a fer tot el possible per garantir que les nostres abelles, que són tan vitals per al nostre ecosistema i contribueixen amb més de 22 € mil milions l'any per a l'agricultura europea, estan protegides."

 
Prohibició de benvinguda

La notícia de la prohibició va ser ben rebuda pels grups de defensa del medi ambient, incloent l'Associació de Sòls i Amics de la Terra:

"Aquesta decisió és una important victòria per al sentit comú i les nostres poblacions d'abelles assetjades", va dir Friends of the Earth s head (Amics del cap de la Terra) de les campanyes d'Andrew Pendleton. "Restricció de l'ús d'aquests pesticides podria ser una fita històrica en el camí cap a la recuperació d'aquests pol · linitzadors importants."

Emma Hockridge, director de política de la Soil Association va comentar que el resultat de la votació és "una victòria no només per a les abelles i altres pol · linitzadors, però per a la ciència independent contra l', la posició pro-plaguicida política adoptada pel secretari de Medi Ambient del Regne Unit Owen Paterson i el pesticida industrial ".

"La Comissió Europea i molts governs europeus han reaccionat de forma responsable a l'evidència científica britànica i europea que mostra clarament que la suspensió està justificada", va dir.


 Fonts: Apinews, foodnavigator.

Segueix-nos a Facebook: https://www.facebook.com/groups/grupoaga/

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar