Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

mielDijous 11 juliol 2013 07:19 per Analia Manriquez


Comunicat de premsa de l'Associació Espanyola d'Apicultors

 

Una nova amenaça per als apicultors, primer va ser el desabejado, després problemes amb els químics neonicotinoides i ara què és pitjor que totes ... la mel xinesa.

 

L'Associació Espanyola d'Apicultors sol · licita una legislació d'etiquetatge clar en la mel i mesures antidumping contra la mel de la Xina, de la mateixa manera que hi ha en altres productes agroalimentaris.

 

Dit problema va ser una de les peticions per ordre de prioritat per part dels socis a l'Assemblea Anual de l'Associació Espanyola d'Apicultors, celebrada el passat 2 de febrer a Madrid, que al costat del problema dels neonicotinoides estan posant en escac al sector apícola espanyol, també es va parlar de problemes amb la burocràcia, la manca d'ajudes o el difícil accés als tractaments autoritzats existents en altres països.

 

El problema referent a l'etiquetatge, rau que en la legislació actual, no obliga la indicació de la procedència de la mel, actualment en gran part de les mels, només apareix en lletra molt petita, "barreja de mels originàries i no originàries de la CE ", amb el perjudici que ocasiona al consumidor ja no només als apicultors, ja que el consumidor no sap quin percentatge de mel és de cada regió i no se li dóna opció a triar, podent-se donar el cas que l'1% sigui de Espanya i el 99% de fora de la CE.

 

Respecte a la petició de les mesures antidumping contra la mel de la Xina, igual que existeix en altres productes agroalimentaris, com ha estat recentment el cas de les mandarines, està relacionat amb l'anterior, ja que en la majoria dels casos de mescles de mels, aquestes procedeixen de la Xina. I els apicultors espanyols han de fer front cada any a la forta competència de les produccions de la Xina, les exportacions per sota dels costos de producció provoquen un greu perjudici a milers de llocs de treball. Si no s'estableixen mesures antidumping enfront d'aquest país com les que existeixen en altres països destacant EUA el sector de l'apicultura es fa menys rendible, i la subsistència de famílies que es dediquen a això perillen, en molts casos abandonant l'activitat, amb el perjudici mediambiental de no mantenir aquestes abelles tan beneficiosos per al medi ambient amb la seva pol · linització.

 

Cal destacar que el preu d'importació de la mel xinesa se situa al voltant de la meitat dels costos que han d'assumir els productors espanyols per haver de complir exigències de seguretat alimentària i socials molt més elevades.


 

Font: apinews
S Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos a twitter: @AGA_Catalunya

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar