Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

abejaLa primera tasca després de la sortida de hivernat és el reciclatge de la cera perquè les abelles s'han alimentat de reserves i han deixat les bresques buits.

 

 

Calendari Apícola.

És la distribució de tasques que cal realitzar en un abellar o apiari al llarg de l'any. Se sol dividir en tasques de:

 

1) Primavera:

    La primera tasca després de la sortida de hivernat és el reciclatge de la cera perquè les abelles s'han alimentat de reserves i han deixat les bresques buits. Cal substituir-los per altres nous i aprofitar els que estiguin en condicions.


    A mesura que apareix la floració a la zona es va augmentant el volum de la colònia, on col · loquen la mel que van preparant a partir del nèctar recol · lectat.


    Cal prevenir l'enjambrazón que de forma natural es produeix en les colònies. Per a això s'ha de portar un control i seleccionar aquelles ruscs amb més vigor i activitat de pecoreadoras.

 

2) Estiu:

    Tasques de substitució de reines per evitar la enjambrazón, substituir les reines de més de dos anys d'edat.


    Les reines de pitjor qualitat es substitueixen a l'any i són aquelles que són poc fèrtils i la rusc no dóna bona collita.


    Castrat o extracció de la mel de la colònia, eliminació de quadres amb cera vella.

 

3) Tardor:

    A la tardor de cara a l'hivern, una activitat comuna és la reunió de colònies. Poden quedar colònies molt febles i s'uneixen a altres més forts perquè no es perdi la població. S'elimina la reina de la colònia feble, es col · loca la colònia forta sobre la dèbil i entre elles un paper de diari amb solució de plantes aromàtiques o excluidor de reines perquè es barregin poc a poc. Després s'elimina el rusc feble i les bresques de cria i aliment es passen a la forta.

 

4) Hivern:

    Inspecció de reserves perquè duri la colònia durant tot l'hivern.

 

5) Tot l'any:

    Inspecció sanitària per controlar els patògens, a l'hivern es realitza amb menys freqüència per evitar un descens brusc de temperatura en obrir el rusc. Quan anem a revisar un rusc, hem de tenir en compte que no l'hem d'obrir si plou o fa molt fred, ja que refredem l'interior, és millor esperar que la t ª marqui per sobre de 12 º C.


    Tractaments sanitaris.


    Prevenció d'enemics de les abelles.


Font: Infoagro
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar