Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

cartel Foto apicolalospedrochesInsisteixo en aquest tema -tractant de no incomodar el Apicultor experimentat- pel fet que és un factor determinant en la producció apícola. El apiari haurà d'ubicar-se en llocs de còmode accés per facilitar els treballs d'instal·lació de l'abellar, revisió, collites i retir dels ruscs.

 

Ha de ser visible als ulls dels propietaris del terreny, amb les respectives seguretats per evitar robatoris o contratemps provocats per tercers, en la mesura possible el lloc ha de ser pla, ubicat a la part més baixa de zona d'influència per evitar més esforços per part de les obreres que tornen carregades als seus ruscs. No ha d'estar sota l'ombra d'arbres, ni les piqueras molt properes a parets o cultius d'alçada considerable. D'evitar escollir llocs propers a camins veïnals, a habitatges, escoles i col·legis, places públiques, esglésies, corrals d'animals domèstics.

 

  • UBICACIÓ DE RÈTOLS DE POSICIONAMENT DE LA ZONA

 

Aquesta és una pràctica molt aconsellada per comunicar a altres apicultors interessats en l'explotació de la zona i que impedeix la superpoblació d'abelles en determinades àrees d'influència apícola. En altres paraules és un avís de que ja hi ha abelles en el lloc. Amb aquesta activitat s'evita o almenys s'intenta impedir una competència deslleial entre apicultors.

 

Els elements constitutius dels rètols es resumeixen als següents:

 a.- Colors, blanc o groc per al fons i colors forts per a les lletres, els més recomanats són el blau, negre i el vermell.

 

b.- Lletres, han de ser les mes grans i llegibles.

 

c.- Contingut, ha de ser tan curt i concret, per exemple:

 

A 200 METRES HI HA 50 RUSCS

 

d.- Ubicació, s'han d'ubicar en llocs molt visibles ia una altura convenient per facilitar que tot transeünt pugui llegir-lo. A més és convenient assegurar bé per evitar robatoris.

 

F.- Mida, no és bo exagerar, és a dir, no han de ser massa grans ni molt petits.

 

Com més rètols s'ubiquen en les vies d'accés a la zona d'influència, millors resultats donarà aquesta pràctica . En altres paraules, convé posar tants rètols com a vies hagin a la zona i indicant diverses distàncies, des d'almenys uns tres quilòmetres de distància al abellar.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: monografías
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar