Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

 trashumancia Foto colmenaressuyaiInspecció de la zona per posar un apiari transhumant

 

Basant-se les dades del calendari de floració, convé fer una inspecció de la zona, prèvia al trasllat dels ruscos. Aquesta operació es realitza amb la finalitat d'observar i comprovar l'estat de la floració, temperatura, lluminositat, humitat ambiental, estat de les vies d'accés. Si és possible, visitar un apiari per veure el comportament de les abelles en l'entorn, conversar amb els apicultors de la zona en relació al tema i establir els contactes amb els propietaris dels terrenys per signar contractes d'arrendament o comprometre'ls de fet, segons les circumstàncies i costums de la població del lloc.

 

  • CONTACTES AMB PROPIETARIS DE TERRENYS APTES PER A LA INSTAL·LACIÓ DEL COLMENAR

En ocasió de la visita a la zona per realitzar la inspecció prèvia, convé fer els contactes respectius amb els propietaris dels terrenys aptes per a la instal·lació dels abellars. Per això , prèviament l'apicultor ha d'analitzar les característiques òptimes dels llocs on va a instal·lar els seus ruscs, prenent en consideració aspectes de riscos tant per als seus ruscs com per als animals domèstics, treballadors, nens entremaliats. Amb aquests antecedents, l'apicultor ja pot fer una proposta concreta en relació a la ubicació del apiari, àrea a ocupar, temps de permanència, valor i formes de pagament.

 

  • UBICACIÓ DEL APIARI

Insisteixo en aquest tema -tractant de no incomodar el Apicultor experimentat- pel fet que és un factor determinant en la producció apícola. El apiari haurà d'ubicar-se en llocs de còmode accés per facilitar els treballs d'instal·lació de l'abellar, revisió, collites i retir dels ruscs. Ha de ser visible als ulls dels propietaris del terreny, amb les respectives seguretats per evitar robatoris o contratemps provocats per tercers, en la mesura possible el lloc ha de ser pla, ubicat a la part més baixa de zona d'influència per evitar més esforços per part de les obreres que tornen carregades als seus ruscs. No ha d'estar sota l'ombra d'arbres, ni les piqueras molt properes a parets o cultius d'alçada considerable. D'evitar escollir llocs propers a camins veïnals, a habitatges, escoles i col·legis, places públiques, esglésies, corrals d'animals domèstics.


Nota: Les opinions expressades per l'autor no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: monografías
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar