AGA - Apicultors Gironins Associats
Una vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot
CONTROL DE QUALITAT
Durant tot el procés, s'haurà de comptar amb un sistema de monitorització i control dels aspectes que poden ocasionar danys a la qualitat del producte, exemple d'això són:
- La qualitat de la mel (quan sigui adquirida per l'establiment).
- La higiene i sanitització de les instal·lacions, equip i personal.
- El control del flux de personal en les diferents àrees.
- El control del flux del producte.
- El control de la temperatura i de la humitat a l'establiment.
Una vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot, de les quals una es conservarà com a testimoni i l'altra s'enviarà al laboratori, per tal de verificar la qualitat de la mel que es col·loca al mercat, amb això es determina mitjançant anàlisi de laboratori el següent:
- Contaminació: Per detectar microorganismes, presència de medicaments, residus tòxics, etc.
- Adulteració: Per avaluar els nivells de glucosa, fructosa, etc.
- Temperatura: Per avaluar el nivell de HMF.
- Humitat
Articles relacionats:
Procés d'extracció i envasat de la mel I
Procés d'extracció i envasat de la mel II
Procés d'extracció i envasat de la mel III
Procés d'extracció i envasat de la mel IV
Procés d'extracció i envasat de la mel V
Procés d'extracció i envasat de la mel VI
Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Escriure un comentari