Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

abejaEntre aquests hi ha els dels gèneres Rhizopus , Scopulariopsis i Trichoderma

 

 

Alguns fongs més han demostrat patogenicitat en les abelles, entre aquests hi ha els dels gèneres Rhizopus, Scopulariopsis i Trichoderma, els micelis maten les cries i abelles adultes quan són presents en els ruscs i sota certes condicions d'estrès . Afortunadament , la seva presència en els apiaris no és molt comú .

 

Els Rhizopus és un gènere de floridures que inclouen espècies cosmopolites de fongs filamentosos trobats a terra , degradant fruits i vegetals , excrements animals , i residus . Associats amb Apis mellifera afecta el pol · len emmagatzemat ( jove i madur ) i transportat a les corbículas i el tracte digestiu de les abelles ( farratgeres i nounades ) .

 


Algunes espècies de Scopulariopsis ataquen les larves d'abelles i cucs de seda . Scopulariopsis és un fong filamentós cosmopolita que prospera a terra , material vegetal , plomes , insectes i matèria orgànica en descomposició . Les espècies de Scopulariopsis , a més de ser considerades com a contaminants , són agents d'infeccions en els éssers humans , especialment en pacients immunocompromesos . Algunes espècies de Scopulariopsis a taquen les larves d'abelles i cucs de seda . És un fong queratinolítico feble que destrueix la queratina dels insectes .

 

En els vegetals, el fong Trichoderma és un fong que protegeix les arrels i es menja a altres fongs malignes per a la planta .

 

Entre els fongs sapròfits més comunament trobats en els ruscs està el Bettsia alvei , o "bolet del pol · len ". El Bettsia alvei creix a les cel · les on hi ha pol · len emmagatzemat , dóna la impressió de ser cotó o una teranyina sobre aquestes cel · les . Els fongs del gènere Penicillium , també són bastant comuns .

 

Entre els llevats que podem trobar hi ha les dels gèneres Saccharomyces i Torulopsis que en ocasions solen ser patògenes especialment per a les larves , tot i que amb menor freqüència també poden matar les abelles adultes.


Fonts : SAGARPA , wikipedia , repositorio.ucm , bibliodar
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar