Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

abeja
És una malaltia fúngica produïda per un fong anomenat Mellanosella apis, és infecciosa , afecta el sistema reproductiu de l'abella reina, causant-li l'esterilitat.


És una fungosis infecciosa que afecta el sistema reproductiu de les abelles reina, causant-los esterilitat . És ocasionat pel fong Mellanosella apis.

 

ETIOLOGIA
Mellanosella apis, és un fong molt semblant als llevats i la taxonomia fins a la data no ha estat determinada. A causa de la seva semblança amb els llevats , el nom de la malaltia comença amb H d '"Hefe" que en alemany significa llevat.

 

Epizootiología
Es desconeix la distribució mundial d'aquest fong, encara que se sap de la seva presència a Alemanya i Anglaterra.

 

Afecta les reines de les abelles mel·líferes, encara que les obreres solen ser portadores del fong, el qual arriba al rusc amb el pol·len.


Poltev suggereix que el fong és sapròfit sota condicions normals i que igual que la Ascosferosis i Aspergilosis, requereix de certs factors predisposants per desenvolupar-se; aquests factors ben poden ser els mateixos que per a aquestes malalties.

 

PATOGÈNIA
No se sap amb certesa com s'infecten les reines, però pel que sembla ingereixen el fong amb la gelea reial proporcionada per dides portadores; fig també suggereix que el fong penetra per la càmera de l'agulló. Qualsevol que sigui la seva via d'entrada, el fong s'allotja en els òrgans reproductius de les reines, causant una coloració fosca (melanosi) i provocant l'esterilitat, pel que sembla a causa d'una forta inflamació que obstrueix els oviductes. Les reines deixen de posar, els seus òrgans reproductius s'atrofien i són reemplaçades per altres reines.

 

DIAGNÒSTIC
Es fa amb base en les lesions dels òrgans reproductius (melanosi) de les reines i la identificació del fong en el laboratori.

 

No hi ha un quadre clínic que pugui orientar cap al diagnòstic.

 

TRACTAMENT
No es coneix cap tractament que no sigui el canvi de reina, encara que generalment les mateixes abelles ho efectuen.


 

Fonts : Wikipedia i SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar