Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

flagelosisAparentment , les abelles es parasiten mitjançant la ingestió dels guistes dels flagel · lats

 


És una parasitosi intestinal de les abelles adultes , causada per diverses espècies de protozoaris flagel · lats dels gèneres Leptomonas i Crithidia No existeixen evidències que mostrin danys en les abelles mel · líferes . Lotmar en 1946 va ser el primer a reportar la flagelosis a les abelles en aïllar d'aquestes al Leptomonas apis.

 

ETIOLOGIA
Diverses espècies de protozoaris flagel · lats dels gèneres Leptomonas i Crithidia , predominant el Leptomonas apis i el Crithidia mellificae . Els paràsits tenen una forma oval i allargada , posseeixen flagels com a mitjà de locomoció i mesuren de 5 a 30 micres.

 

Epizootiología
Se sap de la seva presència a Europa i Austràlia . A Amèrica es desconeix la seva presència , però és probable que hi hagi.

 

Les tres castes d'abelles mel · líferes poden ser parasitades , desconeixent els mecanismes de contagi i disseminació.

 

PATOGÈNIA
Aparentment , les abelles es parasiten mitjançant la ingestió dels guistes dels flagel · lats , i encara que es desconeix el temps del seu cicle evolutiu , se sap que els paràsits poden trobar movent-se lliurement a la zona pilòrica del tracte digestiu d'abelles d'entre 6 i 12 dies d'edat . Els flagel · lats s'uneixen en rosetes i s'adhereixen a l'epiteli de l'intestí i recte , en la paret deixen " crostes ".

 

QUADRE CLÍNIC
No s'ha reportat cap fins a la data.

 

DIAGNÒSTIC
S'ha de fer una acurada dissecció del tracte digestiu per buscar els paràsits a la zona pilòrica i per observar les lesions en l'intestí ( crostes ) . Cap laboratori al món fa aquest diagnòstic de rutina , només s'ha fet a nivell experimental.

 

TRACTAMENT
No existeix fins al moment.


 

Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar