Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Producte químic podria estar eliminant les abelles

panal Foto martinoticiasUna investigació que realitza un científic de la Universitat de Harvard apunta que el principal sospitós és un químic anomenat neonicotinoides.

 

Jesús Rojas / Ràdio Martí

Agost 22, 2014

 

El misteri de la desaparició de milions d'abelles en gran part dels Estats Units, cosa que ha preocupat a milers d'agricultors pels efectes que tindria en la cadena alimentària, podria estar resolt molt aviat.

 

Una investigació que realitza un científic de la Universitat de Harvard apunta que el principal sospitós és un químic anomenat neonicotinoides.

 

Les bresques i ruscs que haurien d'estar buits per a l'inici de la primavera, i apareixen plens durant l'hivern, es deu al fet que moltes de les abelles prefereixen sortir-ne en els mesos freds, el que afecta el procés de pol·linització assegura Chengsheng Lu, de l'escola de salut pública.

 

L'investigador revela que en els seus estudis va descobrir que les colònies col·lapsen per raons aparents com patògens, pràctiques modernes de manteniment, desnutrició, canvi climàtic i pesticides com els neonicotinoides.

 

Lu assenyala un aspecte particular. Durant el procés, les abelles que van consumir aigua ensucrada amb neonicotinoides durant l'estiu i el període de 35 dies d'activitat, col·lapsar i transferir els seus efectes a la generació següent.

 

L'estudi va trobar que les abelles afectades mostren una àmplia simptomatologia neurològica, entre elles desorientació, vols de retorn a les ruscs equivocades, i abandonar les colònies durant l'hivern.

 

El científic assegura que l'impacte de les colònies d'abelles i els seus efectes en les ruscs i bresques és molt preocupant per la conseqüència a llarg termini que tindrien en la salut general dels humans els pesticides neonicotinoides.

 

Segons l'estudi de Lu, la conducta erràtica de les abelles i l'efecte que té en les bresques i ruscs quedar demostrada en un estudi de 13 mesos que va publicar el 2012, en el qual va utilitzar el pesticida. Entre els efectes poder comprovar el col · lapse en 15 de 16 ruscs que van ser tractades amb el pesticida en dosis baixes.

 

El pesticida, un químic similar a la nicotina produït per plantes de tabac, és d'ús generalitzat pel fet que és soluble en aigua, assimilat per les plantes i propagat en els seus teixits. La seva presència és no només en aliments sinó en la cadena alimentària, i es qüestiona el seu paper en la pèrdua dels ocells i vertebrats aquàtics.

 

El científic sospita que el pesticida, que arriba a les abelles per mitjà dels seus cuidadors, és àmpliament utilitzat en el blat de moro i la fabricació de xarop d'alta fructosa, el qual es barreja amb aigua per alimentar les abelles amb fins comercials.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: martinoticias
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar