Apicultura professional o apicultura hobbista, dues opcions... dues maniobres diferents
Anem a posar això bé en clar: Una manera de fer apicultura és per viure d'ella, apicultura "seriosament"; pot ser professional, és a dir una ocupació exclusiva, o semi professional, com una activitat complementària d'altres, per augmentar els ingressos. L'altra manera és l'apicultura de simple aficionat, de qui la fa per gust, sense importar majorment el seu aspecte comercial. Hem d'observar aquí que l'ésser un simple aficionat no significa tenir poques ruscs; poden ser moltes, però el que el distingeix és la manera d'encarar el seu treball, com el que és per a ell: "un mer hobby i no un negoci de debò"
Una de les grans qüestions i baralles entre apicultors i llibres és com s'agreguen les alces per collir mel. Aca en aquest vídeo et mostrarem el mètode d'alça buida intercalada
Els partidaris d'aquest mètode asseguren que així s'obté més collita i donen, per això, dues raons: Primer, que així les abelles, cansades per un llarg vol, han de recórrer menys distància (dins del rusc) per dipositar la seva càrrega de nèctar, i segon: Que la presència d'un espai buit tan a prop del niu estimula les abelles a omplir amb més rapidesa
En aquest vídeo veiem com a Austràlia i en l'alta producció es col·loquen les alces.
Com es col·loca la primera alça - Com es col·loquen la segona i tercer alça - El sistema de l'alça buida avall - El sistema de l'alça buida dalt - Quin és millor? - Control d'alces Nota: Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA Fonts: noticiasapicolas |
Ultimes novetats
|