Xarops
És una preparació a base de aigua i mel o sucre. En alimentar amb xarop d'aigua i mel la mateixa ha de ser de bona qualitat o de ruscs sanes per no córrer riscos de propagar alguna malaltia, i s'ha de recordar que en tenir una olor més perfumat incita al pillatge. La col·locació del xarop ha de ser al capvespre i d'acord al alimentador seleccionat, aplec o incentiu, la densitat del xarop variarà.
PREPARACIÓ:
Si és sucre, tant en fred com en calent, s'ha de remenar fins que quedi una solució transparent.
S'escalfa l'aigua fins a portar gairebé al punt d'ebullició, després es baixa el foc i s'agrega lentament el sucre prèviament dissolt en una petita quantitat d'aigua , remenant constantment. La temperatura s'ha de mantenir sempre per sota del punt d'ebullició per evitar que el xarop es cremi . Quan el xarop es clarifica, significa que tot el sucre s'ha dissolt i s'ha de apagar el foc.
Els xarops es filtren sempre abans de carregar els alimentadors, per evitar que aquests es tapin. Quatre litres de xarop augmenten la reserva aproximadament en 2,5/3 k.
Els xarops també poden ser preparats amb glucosa o fructosa, sempre que es respectin els percentatges de sucres. Font: abejasbierzo |
Ultimes novetats
|