Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Mètodes de cria d'abelles reina

celda real

Cal estar conscients que , si bé és important tenir reines en quantitat suficient per realitzar els canvis que es requereixen.

 

 

Hi ha diversos mètodes , però el principi de tots és simular les condicions naturals que inciten a les abelles a criar reines , l'home intervé en la selecció , supervisió , direcció i en la determinació del nombre requerit de reines .

 

Cal estar conscients que , si bé és important tenir reines en quantitat suficient per realitzar els canvis que es requereixen , també és important que aquestes reines transmetin característiques desitjables i es crien sota condicions òptimes , que es veuran reflectides en la quantitat i qualitat de les característiques de les obreres filles d'elles .

 

No serveix de res , o fins i tot resulta contraproduent , criar reines contemplant només els aspectes indispensables com són : Condicions òptimes quant a edat , producció de gelea reial , alimentació amb xarop de sucre o fructosa 55 i la metodologia exacta per aconseguir reines ben desenvolupades .

 

És a dir , resulta infructuós obtenir reines 100% aptes fisiològicament , si per altra banda les seves característiques són indesitjables com una alta tendència a eixamenar i que a més transmeten a les obreres comportament negatiu ( excessiva irritabilitat , pilladoras , baixa productivitat , poca resistència a malalties , etc .

 

Es dedueix llavors que és indispensable fer una selecció de les colònies , les reines serviran com a peu de cria a partir de les quals s'obtindran noves reines i abellots , les característiques més valuoses a seleccionar i de fàcil observació són : Alta producció de mel , prolificitat , baixa tendència a eixamenar i docilitat , per aconseguir això s'han d'escollir colònies d'origen europeu , creant consciència en els apicultors i criadors de reines que mentre no s'hagin programes seriosos de millorament genètic es continuarà depenent de la compra de peu de cria amb criadors de prestigi .

 

Primerament s'haurà de conèixer el nombre de reines que es requereixen per a cada apiari , és a dir , definir si es criaran reines en petita, mitjana o gran escala .


 

Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar