Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Alguns altres Àcars de les abelles

Tropilaelaps ciareae Delfinado Baker

Diverses desenes d'àcars s'han associat amb les abelles mel · líferes, però fins ara no s'ha demostrat una gran patogenicitat de cap d'ells, però, això pot ser el resultat de la poca i pobra investigació que s'ha fet en aquests àcars.

 

Els àcars asiàtics poden arribar a ser una amenaça per a l'apicultura (encara que avui dia no se'ls associï amb grans danys, excepte a Varroa destructor), entre aquests tenim l'Tropilaelaps ciareae Delfinat Baker i al Euvarroa sinhai.

 

Delfinat Baker. Tots dos àcars es troben confinats a la part tropical d'Àsia.

 

Els anomenats àcars externs de les abelles, són molt similars al Acarapis woodi; entre aquests hi ha el Acarapis externs Morgenthaler o "àcar del coll", anomenat així perquè viu a la part inferior de l'àrea on s'uneixen el tòrax i el cap de l'abella , el Acarapis dorsalis Morgenthaler, que habita al mesotòrax (part mitjana del tòrax) i el Acarapis vagans Schneider, que normalment és a la base de les ales o al primer segment abdominal de les abelles. Pel que sembla, aquests àcars es troben àmpliament disseminats en el món. S'alimenten de l'hemolimfa del seu hoste i la seva patogenicitat no ha estat encara ben estudiada.

 

Una gran varietat d'àcars que s'alimenten de pol · len pot ser portats per les abelles pecoreadoras al seu rusc; estre aquests estan els següents: Lasioseius muricatus Berlese i àcars dels gèneres Glycyphagus, Tyroglyphus, Neocypholaelaps i Pyemotes. Cap d'aquests àcars s'ha estudiat prou com per establir si afecten o no a les abelles mel · líferes.


 

Font: SAGARPA
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos a twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar