Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Jaque mate a las abejas: la agricultura intensiva acaba con los polinizadores en Europa

reinaapitenCuatro toneladas de miel a la basura. Es la cantidad que Sebastian Seusing, un antiguo apicultor alemán, tuvo que tirar en 2020 tras encontrar altas concentraciones del herbicida glifosato en su producción.

 

 

La verroa usa vibraciones para detectar dónde está

VarroaEl ácaro parásito de la abeja se sacude en la colmena y usa vibraciones para detectar dónde está. Los pequeños ácaros parásitos, que son una de las mayores amenazas para las abejas, con frecuencia envían pulsos vibratorios notablemente fuertes a la superficie en la que residen, según reveló un nuevo estudio.

 

Aethina tumida, un nou enemic de les abelles

Aethina tumida Foto CampogalegoEl Aethina tumida és un petit escarabat oriünd de l'Àfrica subsahariana, on ocupa el nínxol ecològic de les nostres arnes de la cera, com carronyer dels ruscs febles.

Nou Sistema contra la vespa velutina

Vespa velutina nest Foto wikimediaCronologia de la prova feta per Apicultors Gironins Associats - AGA d'un sistema coreà.

Horfandad, espai, fum, edat, vols, temperatura i humitat

apicultor Foto lafamiliapicolaComportament d'un rusc òrfena (sense reina): La característica que més crida l'atenció és que té molt poca activitat. Si es dóna un cop en un lateral del rusc es produeix un brunzit prolongat en forma de gemec. Per contra, en un rusc forta i proveïda de reina aquest brunzit és immediat, breu i poderós.