Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Propietats físiques i mecàniques de la fusta

ColmenaEl contingut d'humitat influeix sobre les propietats físiques i mecàniques de la fusta.

 

PROPIETATS FÍSIQUES DE LA FUSTA:

 

  1. PES ESPECÍFIC APARENT: És la relació entre el pes de la fusta i el seu volum. En tots els casos ha d'aclarir el contingut d'humitat.
  2. HUMITAT: Es refereix al contingut d'aigua de la fusta que es presenta sota tres formes: Lliure - imbibición - Constitució. El contingut d'humitat influeix sobre les propietats físiques i mecàniques de la fusta.
  3. CONTRACCION O INFLAMENT: Es refereix al moviment de la fusta quan redueix o augmenta la seva grandària, en disminuir o augmentar el contingut d'humitat per sota del punt de saturació de les fibres. La variació del volum per cada 1% de variació de la humitat s'anomena "coeficient de contracció" constant que és característic en cada espècie.
  4. CONDUCTIBILITAT TÈRMICA: És el coeficient de la quantitat de calor que flueix d'un material sotmès a un gradient de temperatura i s'expressa en kcal/mhºC., o watts/m2°C. La conductibilitat tèrmica de la fusta és directament proporcional al contingut d'humitat ia la densitat. La quantitat de calor conduïda per la fusta varia amb la direcció de la fibra, el pes específic, la presència de nusos i esquerdes. La fusta seca és un bon aïllant tèrmic.
  5. ACUSTICIDAD: Aquesta propietat està íntimament relacionada amb l'estructura fibrovascular de la fusta, la seva naturalesa elastoplàstica i la seva densitat. La fusta presenta bona capacitat per absorbir sons.

PROPIETATS MECÀNIQUES DE LA FUSTA
La fusta es comporta de manera diferent a altres materials des del punt de vista mecànic, essencialment per la seva anisotropia (variacions de la resistència mecànica).

 

A la fusta es poden reconèixer tres direccions entre si denominades: longitudinal, tangencial i radial. Però en la pràctica es consideren dues direccions principals: la longitudinal o paral·lela al gran oi la transversal o perpendicular al gra.


Font: abejasbierzo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar