Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Instal · lació de l'abellar o apiari.

abejaS'estableix una càrrega apícola segons les condicions de vegetació.

 

Depèn d'una sèrie de factors que són:

 

  • La vegetació. Fa referència a la capacitat melífera de la vegetació de l'àrea geogràfica que estudiem. S'estableix una càrrega apícola segons les condicions de vegetació. Aquella zona amb una bona flor melífera es recomana una càrrega de 4 colònies / ha, en apiari de 20-30 ruscos. Quan la zona és pobra en flora melífera, es recomana una càrrega de 2 colònies / ha en apiaris de 12-15 ruscos. Aquests valors estan limitats perquè es recomana que no estiguin juntes més de 50 ruscos / apiari. La distància entre apiaris està relacionada amb la distància de vol de les abelles.

 

  • Orientació de les colònies. L'orientació més freqüent és sud, SE, SO en funció dels vents dominants. El vent excessiu dificulta la sortida i entrada d'abelles a la colònia. Un rusc airejada en excés pot afectar les cries provocant la seva mort o la incidència de patògens.

 

  • Col · locació. Els ruscs es disposen horitzontalment respecte al terra amb una certa inclinació cap a la piquera. D'aquesta manera s'afavoreix la sortida d'aigua i ajuda a les abelles netejadores a llançar partícules estranyes fora de la colònia. La colònia s'ha d'aïllar del terra per evitar humitat i netejar zones de males herbes per evitar els possibles enemics. La separació entre apiaris serà entre 3 i 4 Km i estaran agrupats en files.

 

  • Disponibilitat d'aigua. Cal tenir en compte la disponibilitat d'aigua a les rodalies, si no hi ha aigua cal disposar d'abeuradors. Les necessitats mitjanes d'aigua són 45 cc / rusc i dia a l'hivern i 1000 cc d'aigua / arna i dia a l'estiu.

Font: Infoagro
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar