Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

controlmiel Foto inti.gob.arUna vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot


CONTROL DE QUALITAT
Durant tot el procés, s'haurà de comptar amb un sistema de monitorització i control dels aspectes que poden ocasionar danys a la qualitat del producte, exemple d'això són:

 

  • La qualitat de la mel (quan sigui adquirida per l'establiment).
  • La higiene i sanitització de les instal·lacions, equip i personal.
  • El control del flux de personal en les diferents àrees.
  • El control del flux del producte.
  • El control de la temperatura i de la humitat a l'establiment.

 

Una vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot, de les quals una es conservarà com a testimoni i l'altra s'enviarà al laboratori, per tal de verificar la qualitat de la mel que es col·loca al mercat, amb això es determina mitjançant anàlisi de laboratori el següent:

 

  • Contaminació: Per detectar microorganismes, presència de medicaments, residus tòxics, etc.
  • Adulteració: Per avaluar els nivells de glucosa, fructosa, etc.
  • Temperatura: Per avaluar el nivell de HMF.
  • Humitat

 

Articles relacionats:

Procés d'extracció i envasat de la mel I

Procés d'extracció i envasat de la mel II

Procés d'extracció i envasat de la mel III

Procés d'extracció i envasat de la mel IV

Procés d'extracció i envasat de la mel V

Procés d'extracció i envasat de la mel VI


Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar