Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

celda real

Cal estar conscients que , si bé és important tenir reines en quantitat suficient per realitzar els canvis que es requereixen.

 

 

Hi ha diversos mètodes , però el principi de tots és simular les condicions naturals que inciten a les abelles a criar reines , l'home intervé en la selecció , supervisió , direcció i en la determinació del nombre requerit de reines .

 

Cal estar conscients que , si bé és important tenir reines en quantitat suficient per realitzar els canvis que es requereixen , també és important que aquestes reines transmetin característiques desitjables i es crien sota condicions òptimes , que es veuran reflectides en la quantitat i qualitat de les característiques de les obreres filles d'elles .

 

No serveix de res , o fins i tot resulta contraproduent , criar reines contemplant només els aspectes indispensables com són : Condicions òptimes quant a edat , producció de gelea reial , alimentació amb xarop de sucre o fructosa 55 i la metodologia exacta per aconseguir reines ben desenvolupades .

 

És a dir , resulta infructuós obtenir reines 100% aptes fisiològicament , si per altra banda les seves característiques són indesitjables com una alta tendència a eixamenar i que a més transmeten a les obreres comportament negatiu ( excessiva irritabilitat , pilladoras , baixa productivitat , poca resistència a malalties , etc .

 

Es dedueix llavors que és indispensable fer una selecció de les colònies , les reines serviran com a peu de cria a partir de les quals s'obtindran noves reines i abellots , les característiques més valuoses a seleccionar i de fàcil observació són : Alta producció de mel , prolificitat , baixa tendència a eixamenar i docilitat , per aconseguir això s'han d'escollir colònies d'origen europeu , creant consciència en els apicultors i criadors de reines que mentre no s'hagin programes seriosos de millorament genètic es continuarà depenent de la compra de peu de cria amb criadors de prestigi .

 

Primerament s'haurà de conèixer el nombre de reines que es requereixen per a cada apiari , és a dir , definir si es criaran reines en petita, mitjana o gran escala .


 

Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar