Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Calendari Apícola.

abejaLa primera tasca després de la sortida de hivernat és el reciclatge de la cera perquè les abelles s'han alimentat de reserves i han deixat les bresques buits.

 

 

Calendari Apícola.

És la distribució de tasques que cal realitzar en un abellar o apiari al llarg de l'any. Se sol dividir en tasques de:

 

1) Primavera:

    La primera tasca després de la sortida de hivernat és el reciclatge de la cera perquè les abelles s'han alimentat de reserves i han deixat les bresques buits. Cal substituir-los per altres nous i aprofitar els que estiguin en condicions.


    A mesura que apareix la floració a la zona es va augmentant el volum de la colònia, on col · loquen la mel que van preparant a partir del nèctar recol · lectat.


    Cal prevenir l'enjambrazón que de forma natural es produeix en les colònies. Per a això s'ha de portar un control i seleccionar aquelles ruscs amb més vigor i activitat de pecoreadoras.

 

2) Estiu:

    Tasques de substitució de reines per evitar la enjambrazón, substituir les reines de més de dos anys d'edat.


    Les reines de pitjor qualitat es substitueixen a l'any i són aquelles que són poc fèrtils i la rusc no dóna bona collita.


    Castrat o extracció de la mel de la colònia, eliminació de quadres amb cera vella.

 

3) Tardor:

    A la tardor de cara a l'hivern, una activitat comuna és la reunió de colònies. Poden quedar colònies molt febles i s'uneixen a altres més forts perquè no es perdi la població. S'elimina la reina de la colònia feble, es col · loca la colònia forta sobre la dèbil i entre elles un paper de diari amb solució de plantes aromàtiques o excluidor de reines perquè es barregin poc a poc. Després s'elimina el rusc feble i les bresques de cria i aliment es passen a la forta.

 

4) Hivern:

    Inspecció de reserves perquè duri la colònia durant tot l'hivern.

 

5) Tot l'any:

    Inspecció sanitària per controlar els patògens, a l'hivern es realitza amb menys freqüència per evitar un descens brusc de temperatura en obrir el rusc. Quan anem a revisar un rusc, hem de tenir en compte que no l'hem d'obrir si plou o fa molt fred, ja que refredem l'interior, és millor esperar que la t ª marqui per sobre de 12 º C.


    Tractaments sanitaris.


    Prevenció d'enemics de les abelles.


Font: Infoagro
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar